Opettajan Moodle-ohjeita

3. Aktiviteetteja, aineistoja, toimintoja

Tekstiviesti-ilmoitusten lähettäminen

Tekstiviesti-ilmoituksia voidaan käyttää äkillisten tuntiperuutusten tiedottamiseen. Palvelua ei ole tarkoitettu muuhun käyttöön (esim. ohjaus, normaalit uutistiedotteet)

Taustavaatimukset:

Opiskelija on syöttänyt puhelinnumeronsa +358… muodossa omiin profiilitietoihinsa Moodlessa.

  • Profiilitietoja pääsee muokkaamaan sisäänkirjautumisen jälkeen klikkaamalla omaa nimeään sivun oikeasta yläreunasta ja valitsemalla Asetukset > Muokkaa tietoja (Käyttäjätunnus-otsikon alta)
  • HUOM. Viestin vastaanottaminen on vastaanottajille ilmaista.
  • Myös opettaja voi lisätä omiin profiilitietoihinsa Matkapuhelin-kenttään käyttämänsä numeron.

Tekstiviesti-lohko on lisätty ko. Moodle-kurssialueelle (oletuksena kaikissa kurssitiloissa oikeassa alareunassa)

 

 

Tekstiviestin lähettäminen

 

1. Siirry oikealle Moodle-kurssialueelle ja kohtaan ”Lähetä tekstiviestejä” (tietokoneen näytöllä lohko löytyy oikeasta alakulmasta)

 

Perusnäkymä koostuu kolmesta eri välilehdestä: 1. Lähetä tekstiviestejä 2. Tallennetut SMS-viestit 3. SMS-raportti

 

2. Valitse vastaanottajat Selaa-painikkeen kautta. Listassa näkyy kaikki Moodle-kurssin osallistujat tai manuaalisesti tehdyt ryhmät.Voit valita joko kaikki ”Valitse kaikki” –painikkeen avulla tai yksitellen ruksittamalla valintalaatikon henkilön edestä. Paina lopuksi OK.

HUOM. Voit lisätä kurssin ulkopuolisia henkilöitä vastaanottajaksi, jos tiedät heidän puhelinnumeron. Kirjoita tällöin puhelinnumero +358-muodossa Vastaanotta(t)-tekstilaatikkoon ja paina Lisää.

3. Näet vastaanottajat kohdassa ”Lisätyt vastaanottajat”. Henkilön nimen perässä näkyy hänen puhelinnumeronsa. Jos puhelinnumeroa ei näy, näytetään sen sijaan sähköpostiosoite ja viesti toimitetaan vastaanottajan sähköpostiin.

HUOM. Lisätyt vastaanottajat voidaan poistaa kerralla ”Tyhjennä lista”-painikkeella. Yksittäisiä vastaanottajia ei voi poistaa. (Tilanne 2.3.2015)

4. Kirjoita tiedote ”Viestisi”-kenttään. Tekstikentän alla näet, kuinka monta merkkiä voit vielä viestiin kirjoittaa. Viiestin maksimipituus on 160 merkkiä.

5. ”Lähetä viesti”-painikkeella viesti toimitetaan valituille vastaanottajille.

HUOM. Viestin lähettäjänä on 036461 (HAMKin puhelinkeskus), joten lisääthän viestin alkuun selkeän tunnisteen, mitä toteutusta ja ketä opettajaa tilanne koskee.

 

 

 

Viestipohjan käyttäminen

1. Voit tallentaa viestipohjan Tallennetut SMS-viestit –välilehdellä.

HUOM. Viestipohja on kurssikohtainen, mutta ei henkilökohtainen. Kaikki kurssin opettajat näkevät siis viestipohjat, mutta ne eivät ole käytettävissä muilla Moodle-kursseilla. Viestipohjia ei voi jakaa kurssitilasta toiseen.

2. Luo viestipohja ”Uusi viesti”-painikkeen kautta. Kirjoita viestin nimi eli tallennusnimi ja varsinainen viesti. Tallenna viesti.

3. Näet tallennetut viestit listana ja niistä selviää viestin kirjoittaja, viestin nimi, viestin alkua ja luontipäivämäärä. Viestin perässä on myös kolme painiketta: 1. Lataa viesti lähetystä varten 2. Muokkaa viestiä myöhempää käyttöä varten 3. Poista viestipohja

4. Lataa viesti lähetystä varten. Voit muokata tässä vaiheessa viestiä vapaasti ja sinun tulee valita viestin vastaanottajat. Lähetä viesti.