Sivuston uutiset

Lomalta palaajan Moodle-muistilista

 
Kuva: HAMK Admin
Lomalta palaajan Moodle-muistilista
HAMK Admin - torstai, 15 elokuu 2013, 14:55
 

Uuden lukuvuoden alkaessa muutama Moodle-asia:

  1. Uusien toteutusten Moodle-työtilat luodaan automaattisesti SoleOpsin tietojen perusteella. SoleOpsissa kytketyt opettajat ovat omilla opintojaksoillaan automaattisesti opettajina. Erillisiä työtilatilauksia ei yleensä tarvita.
  2. Uudet luodut työtilat piilotetaan opiskelijoilta. Opettaja näkee omat piilotetut työtilansa harmaina työtilalistoissa. Piilotetun työtilan saa näkyväksi vaihtamalla Näkyvyys opiskelijoille -kohdan asetuksissa (ohje)
  3. HAMK-opiskelijat ilmoittautuvat opintojaksoille eHOPSin kautta, automatiikka lisää heidät opiskelijarooliin Moodle-työtiloihin. 
  4. Työtila-avaimia tarvitaan vain muiden korkeakoulujen tai organisaatioiden henkilöille. Työtilaa luotaessa muodostetaan satunnainen kirjautumisavain. Sen voi käydä muuttamassa käyttäjähallinnan asetuksista (ohje).
  5. Jos työtilan sisällöistä osa on kadonnut, kannattaa tarkistaa, onko ehkä käytössä Näytä vain yksi aihe -näkymä. Näkymävaihtoehtoina on tarjolla kaikki aiheet tai yksittäinen aihe. Molemmat hyödyllisiä eri tilanteissa. Näkymän vaihtoon ohje
  6. Jos haluat hyödyntää olemassa olevan Moodle-työtilan sisältöjä uudessa tai toisessa toteutuksessa, Tuo-toiminto auttaa. Voit tuoda kaiken sisällön tai valitsemasi osat. Tuontiohjeessa tarkemmin.
  7. Mikäli Sinulla on menossa useampi rinnakkainen toteutus, jotka haluat kuitenkin opettaa yhdessä Moodle-työtilassa, metalinkki-toiminto auttaa yhdistämään toiset ryhmät mukaan työtilaan. Ohje metalinkin käyttöön.
  8. Moodlen wiki-akitiveetteihin ei kannata asetuksissa laittaa Pakota formaatti -rastia. Opiskelijat eivät tällä valinnalla pääse muokkaamaan wikiä. 

Hyvää lukuvuoden alkua meille kaikille!

Kirsi