Sivuston uutiset

Lomalta palaavalle jälleen

 
Picture of HAMK Admin
Lomalta palaavalle jälleen
by HAMK Admin - Friday, 29 August 2014, 10:15 AM
 

Uuden lukuvuoden alkaessa muutama Moodle-asia:

  1. Uusien toteutusten Moodle-pohjat luodaan automaattisesti SoleOpsin tietojen perusteella. SoleOpsissa kytketyt opettajat ovat omilla opintojaksoillaan automaattisesti opettajina. Erillisiä kurssitilauksia ei yleensä tarvita.
  2. Jos kurssialue on kateissa: etsi sole-koodilla ja toteutustunnuksella, osa kurssialueista on muodostunut englanninkielisillä nimillä. Nimen voi muuttaa kurssin asetuksissa.
  3. Moduulit ja teemat: Opettajat ottavat yhteiseen käyttöön moduulin ensimmäisen teeman Moodle-pohjan, nimeävät sopivasti ja lisäävät kollegoja tarvittaessa ope-rooliin.
  4. Uudet luodut pohjat piilotetaan opiskelijoilta. Opettaja näkee omat piilotetut pohjansa kurssilistoissa. Piilotetun kurssialueensaa näkyväksi vaihtamalla Näkyvyys opiskelijoille -kohdan asetuksissa (ohje)
  5. HAMK-opiskelijat ilmoittautuvat opintojaksoille eHOPSin kautta, automatiikka lisää heidät opiskelijarooliin Moodle-kurssialueille. 
  6. Avoimen opiskelijat lisätään automaattisesti WInha-tietojen perusteella.
  7. Kurssiavaimia tarvitaan vain muiden korkeakoulujen tai organisaatioiden henkilöille. Kaikkiin kurssipohjiin tulee automaattisesti satunnainen opiskelijan kirjautumisavain. Sen voi käydä muuttamassa käyttäjähallinnan asetuksista (ohje).
  8. Jos haluat hyödyntää olemassa olevan Moodle-kurssin sisältöjä uudessa tai toisessa toteutuksessa, Tuo-toiminto auttaa. Voit tuoda kaiken sisällön tai valitsemasi osat. Tuontiohjeessa tarkemmin.
  9. Mikäli Sinulla on menossa useampi rinnakkainen toteutus, jotka haluat kuitenkin opettaa yhdessä Moodle-pohjassa, metalinkki-toiminto auttaa yhdistämään toiset ryhmät mukaan kurssialueelle. Ohje metalinkin käyttöön.
  10. Etusivun Kurssien yhteenveto -osion sisällä voi järjestää kurssit haluamallaan tavalla ja määritellä, montako kurssia Kurssien yhteenveto -osiossa näkyy. Muokkaa-painike löytyy sivun oikeasta yläkulmasta.

Hyvää lukuvuoden alkua meille kaikille!

Kirsi